Jablečný dort
	Ingredience:
	250 g kvalitní čokolády na vaření
	2 lžíce lesního medu
	600 ml smetany ke šlehání
	1 ztužovač
	4 lžičky instanční kávy
	1 lžička mleté skořice
	kakaový prášek na posypání dortu
	
	Popis přípravy:
Čokoládový dort
	Ingredience:
	250 g kvalitní čokolády na vaření
	2 lžíce lesního medu
	600 ml smetany ke šlehání
	1 ztužovač
	4 lžičky instanční kávy
	1 lžička mleté skořice
	kakaový prášek na posypání dortu
	
	Popis přípravy:
Kokosový studený dort
	Ingredience:
	2 balíčky piškotů
	2 zakysané smetany
	1 sušená šlehačka v prášku
	l vanilkový cukr
	
	Popis přípravy:
	Podle návodu ušleháme šlehačku, smícháme se smetanou, cukrem a piškoty. Dortovou formu silně vymažeme máslem, vysypeme kokosovou moučkou a naplníme polovinou směsi. Poklademe okapaným kompotovým nebo čerstvým ovocem a rozetřeme zbytek směsi. Povrch uhladíme, posypeme kokosem a kakaem a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a pocákáme čokoládovou polevou.
Jahodové Tiramisu s rumem
	Ingredience:
	200 g piškotů
	3 dl kávy
	1 lžíce tuzemáku
	60g cukru
	4 dl šlehačky
	200 g tvarohu
	250 g jahod
	
	Popis přípravy:
Borůvkový tvarohový dort
	Ingredience:
	piškoty
	Krém: 
	2 lžíce želatiny
	2 dl mléka
	500 g měkkého tvarohu
	3 lžíce moučkového cukru 
	1 balíček vanilinového cukru
	400 g borůvek
	Na ozdobení:
	šlehačka v prášku
	mléko
	
	Popis přípravy:
	Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký tvaroh, cukr a rozpuštěnou želatinu našleháme do hladkého krému. Polovinu krému nalijeme na piškoty, pokryjeme další vrstvou piškotů. Do zbývající části krému přisypeme větší část borůvek a rozmixujeme. Natřeme na piškoty a uložíme do chladničky ztuhnout a rozležet. Jednotlivé porce dortu ozdobíme smetanou připravenou podle návodu na obalu a zbylými borůvkami.
Borůvkové Tiramisu
	Ingredience:
	2 balíčky dětských piškotů
	800 g bílého jogurtu
	borůvková marmeláda
	
	Popis přípravy:
	Do dortové formy naskládáme piškoty, na ty nalijeme vrstvu jogurtu, tu potřeme marmeládou, opět naskládáme piškoty, nalijeme jogurt a potřeme marmeládou, na kterou naskládáme poslední vrstvu piškotů. Zakryjeme alobalem, zatížíme a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce. Máme-li, můžeme místo marmelády použít čerstvé nebo kompotované borůvky.
Piškotový dort s ananasem
	Ingredience:
	2 balíčky piškotů
	1 ananasový kompot
	3 lžíce rumu
	80 g cukru
	3 žloutky
	1 šlehačka
	světlá želatina v sáčku
	
	Popis přípravy:
	Šťávu z ananasového kompotu smícháme s rumem. Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme alobalem. Piškoty si rozdělíme na tři hromádky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak do krému vmícháme polovinu dobře ušlehané šlehačky. Přidáme želatinu připravenou podle návodu na balíčku. Na dno dortové formy dáme 1 vrstvu piškotů, které pokapeme rumovou šťávou. Polovinou krému překryjeme piškoty a navrch položíme polovinu ananasu. Postup zopakujeme - poslední vrstvu tvoří piškoty. Hotový dort dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme zbylou šlehačkou, případně kousky kiwi.
Punčový dort
	Ingredience:
	300 g dětských piškotů
	150 g moučkového cukru
	100 g másla
	3 žloutky 
	150 g mletých ořechů
	50 g rozinek
	1,5 dl mléka
	1 dl rumu
	
	Popis přípravy:
	Žloutky, máslo a cukr vymícháme do pěny. Přidáme vlažné mléko, ořechy, rum, rozinky, půlky piškotů a vše dobře promícháme. Dortovou formu vyložíme alobalem a hmotu do ní natlačíme. Necháme v chladničce do druhého dne uležet. Vyjmeme z formy, potřeme zahřátou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Když ztuhne, nakrájíme a porce zdobíme šlehačkou.
Ovocný dort s ořechy
	Ingredience:
	2 rovné lžíce želatiny
	4 dl mléka
	3 vejce
	250 g másla
	2 tučné tvarohy, 
	2 dl pískového cukru
	1 lžíce kakaa
	2 sáčky dětských piškotů
	sekané ořechy, 
	jahody či jiné čerstvé ovoce 
	
	Popis přípravy:
	Želatina se namočí do 2 dl studeného mléka a nechá se do druhého dne v lednici nabobtnat.Druhý den se vyklopí do mixeru, přidají se tvarohy, 2 dl horkého mléka, rozpuštěná máslo, celá vejce a cukr.Vše se rozmixuje. Suchou dortovou formu vyložíme piškoty, třeba i dvě vrstvy, zalijeme 1/3 hmoty z mixeru. Přidáme ovoce čerstvé, mražené nebo zavařené podle chuti (borůvky, broskve, meruňky, mandarinky, ananas nebo i směs). Naskládáme další vrstvu piškotů a zalijeme druhou třetinou hmoty. Opět ovoce a piškoty. Poslední třetinu hmoty obarvíme kakaem, nalijeme na piškoty a posypeme nasekanými ořechy. Dáme do lednice ztuhnout a proležet. Dortová forma musí být rozvírací, než formu otevřeme, objedeme okraj nožem. Můžeme ozdobit šlehačkou.
Mocca dort
	Ingredience:
	140 g dětských piškotů 
	100 ml silné kávy
	1 lžíce rumu 
	Krém: 
	250 ml smetany ke šlehání
	1 ztužovač šlehačky
	300 g lučiny nebo žervé
	4 lžíce moučkového cukru
	Na ozdobení:
	nastrouhaná čokoláda
	
	Popis přípravy:
	Ztužovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevné hmoty, Lučinu utřeme s cukrem a zjemníme ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozvírací dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme části krému, ten překryjeme vrstvou piškotů namočených v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout a rozležet. Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a ovocem.
Ovocný dort
	Ingredience:
	500 g měkkého tvarohu
	3 dl moučkového cukru
	1 vanilkový cukr
	250 g změklého tuku
	2 vejce
	2 lžíce želatiny
	¼ l mléka
	
	Popis přípravy:
Oplatkový dort
	Ingredience:
	150 g moučkového cukru
	150 g másla
	1 žloutek
	2 lžíce kakaa
	100 g opražených mletých oříšků nebo loupaných mandlí
	rum
	6 dortových oplatků
	
	Popis přípravy:
Pařížský dort
	Ingredience:
	1 balíček piškotů
	125 g kakaa 
	4 dl vody
	světlá želatina
	1 máslo 
	150 g cukru moučky
	4 žloutky
	šlehačka na ozdobu
	
	Popis přípravy:
	Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.
Tvarohovo-jahodový dort
	Ingredience:
	korpus:
	300 g sušenek Esíček
	100 g másla
	náplň: 
	500 g měkkého tvarohu
	250 ml smetany ke šlehání
	200 g zakysané smetany
	210 g krystalového cukru
	200 g jahod
	kůra z jednoho citrónu
	6 plátků želatiny
	želé: 
	200 g jahod
	4 plátky želatiny
	1 lžíce cukru
	2 lžíce rumu
	100 g jahod
	
	Popis přípravy:
Smetanový dort
	Ingredience:
	1/2 balíčku piškotů
	1/2 balíčku kakaových piškotů
	1 vanilkový pudink
	1/2 l mléka
	2 kelímky zakysané smetany
	1 menší plechovka ananasu
	1 kelímek smetany ke šlehání
	4 lžíce cukru moučky
	1 vanilkový cukr
	trochu rumu
	1 sáček světlé želatiny
	ovoce na ozdobu
	
	Popis přípravy:
	V 1/2 l mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixerem. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev, pomeranč, mandarinky, banán nebo jiné podle chuti).
Tiramisu po česku
	Ingredience:
	2 balíčky piškotů
	2 pomazánková másla
	2 smetany ke šlehání
	200 g moučkového cukru
	silná káva
	rum
	
	Popis přípravy:
Tiramisu dort
	Ingredience:
	2 balíčky piškotů
	2 pomazánková másla
	2 smetany ke šlehání
	200 g moučkového cukru
	silná káva
	rum
	
	Popis přípravy:
	Pomazánková másla, smetanu a cukr vyšleháme do hustého krému. Dno dortové formy vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podáváním posypeme kakaem.
Rychlé Tiramisu
	Ingredience:
	1 velký balík dětských piškotů
	2 pomazánkové másla
	2 smetany ke šlehání
	3 lžíce moučkového cukru
	káva
	rum
	
	Popis přípravy:
Jahodové Tiramisu
	Ingredience:
	500 g jahod
	2 kelímky pomazánkového másla
	500 ml smetany ke šlehání
	200 g moučkového cukru
	6 plátků želatiny
	dětské piškoty
	
	Popis přípravy:
Italské Tiramisu
Ingredience:
	1 balíček dětských piškotů
	250 g sýra Mascarpone 
	50 g moučkového cukru
	1 šlehačka
	5 lžic mléka
	1 šálek silné kávy
	2 lžíce koňaku nebo rumu
	citrónová kůra
	
	Popis přípravy:
Rychlý moučník
	Ingredience:
	1 balíček piškotů
	mléko
	250 g másla
	250 g moučkového cukru
	2 žloutky
	káva
	1 lžička rumu
	
	Popis přípravy:
	Dětské piškoty navlhčíme mlékem, naskládáme na dno dortové formy a potřeme kávovým krémem. Utřeme máslo s moučkovým cukrem, žloutky, trochou svařené kávy a rumem. Na vrstvu krému položíme okapané meruňky a vrstvy opakujeme, končíme piškoty. Necháme přes noc v ledničce ztuhnout. Druhý den zdobíme ušlehanou smetanou.
Zmrzlinový dort sypaný pistaciemi
	Ingredience na formu o průměru 22 cm:
	200 g kakaových sušenek
	5 lžic mléka
	80 g másla
	olej a moučkový cukr do formy
	4 žloutky
	200 g moučkového cukru
	250 g lučiny
	1 sáček vanilkového cukru
	250 ml smetany ke šlehání
	200 g zralých meruněk
	2 lžíce loupaných nesolených pistácií
	
	Popis přípravy:
Tvarohový barevný dort
	Ingredience:
	500 g tvarohu
	250 g moučkového cukru
	1 vanilkový cukr
	2 lžíce agaru
	300 l mléka
	200 l mléka
	kompotované ovoce
	piškoty
	rum
	kakao
	
	Popis přípravy:
Piškotový dezert s kávovou příchutí
	Ingredience:
	1,5 balíčku piškotů
	3 sýry Lučina
	3 lžíce moučkového cukru
	3 lžíce rumu
	3 žloutky
	1 vanilkový cukr
	1 šlehačka
	
	Popis přípravy:
	Utřeme sýry s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, rumem a vmícháme ušlehanou šlehačku. Do dortové formy dáme na dno vrstvu piškotů namočených v silné černé kávě, potřeme šlehačkovým krémem, položíme vrstvu piškotů a zatřeme krémem. Necháme v chladničce ztuhnout.
Piškotový dort
	Ingredience:
	1 balíček kakaa
	4 dl vody
	250 g másla
	150 g cukru
	4 žloutky
	2 balíčky piškotů
	rum
	
	Popis přípravy:
	Kakao uvaříme ve vodě, necháme vychladnout. Ušleháme krém z másla, cukru a žloutků. Do krému zašleháme uvařené kakao. Smícháme s piškoty, pokapeme rumem. Dáme do formy a necháme do druhého dne uležet v lednici. Před podáváním zdobíme ovocem a šlehačkou.
Nepečený tvarohový dort
	Ingredience:
	2 balíčky piškotů
	1/2 kg tvarohu
	4 dl mléka
	2 vejce
	1 kostka tuku 
	2 balíčky vanilkového cukru
	2 dl cukru moučky
	4 lžíce rumu
	10 g světlé želatiny 
	1 lžíce kakaa
	ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve)
	šlehačka na ozdobu
	
	Popis přípravy:
	Želatinu namočíme na noc do 2 dl mléka. Druhý den přidáme 2 dl horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžičkách tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme prvním dílem tvarohového krému. Navrch rozložíme ovoce a zalijeme druhým dílem krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce a zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme jemně zamíchali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.
| 
 
 | |
| 
 
 
 | 
 
 | 
| 
 
 
 | |
| 
 
 
 | |
| 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 | |
| 
 
 | |
| 
 
 | 
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | |
.jpg?ph=53f6e4fa4b) 
                
          