Piškotový korpus
200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučky
10 lžic oleje
4 vejce
10 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a upečeme při 170 - 180°C.
Ořechový korpus
4 vejce
25 dkg cukru moučka
20dkg polohrubé mouky
10 dkg mletých vlašských ořechů
1/2 prášku do pečiva
12 lžic horké vody
Vyšleháme žloutky s cukrem a horkou vodou, k tomu přimícháme mouku s práškem do pečiva a ořechy, nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků, těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme na 180 stupních. Množství stačí na formu o průměru 24 cm.
Karamelový korpus
6 vajec
18dkg cukr krystal
18dkg polohrubé mouky
polovina prášku do pečiva
1dcl vody
Postup:
12 dkg cukru zkaramelizujeme , zalejeme 1 dc vody a necháme rozvařit.6 žloutků,6 dkg cukru vyšleháme, potom přidáme karamelový roztok a šleháme do husté pěny.Potom přimícháme mouku s kypřícim práškem a zlehka sníh z bílků.Karamelové korpusy je dobré plnit střídavě se žlutými korpusy a karamelovým krémem.Táto kombinaci pekně ukáže na řezu.
Čokoládový korpus
150 g hladké mouky
- 120 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 90 g hořké čokolády
- 2 vejce
- 50 g kakaa
- 1,5 dl mléka
- 0,5 dl medu
- 2 lžičky kypřícího prášku
- několik kapek vanilkové esence
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vešleháme rozpuštěnou čokoládu smíchanou s medem a vejci. Střídavě vmícháme mléko s vanilkovou esencí a mouku, smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.
Korpus s vaječným likérem
350 g polohrubé mouky
- 2,5 dl rostlinného oleje
- 2,5 dl vaječného koňaku
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 35 g vanilkového pudinku v prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
Vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a vmícháme vaječný koňak. Olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem střídavě zapracujeme do těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů asi 55 minut.