Meruňkovo-ostružinový dort
Ingredience:
Těsto:
3 vejce
150 g krupicového cukru
170 g polohrubé mouky
4 lžíce oleje
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Náplň:
100 g meruňkové zavařeniny
250 g meruněk
100 g ostružin
1 balíček čirého dortového želé
Popis přípravy:
Piškotový dort s jahodami
Ingredience na dortovou formu o průměru 26 cm:
Těsto:
2 vejce
100 g moučkového cukru
50 g másla
125 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
tuk na vymazání dortové formy
Náplň:
8 plátků želatiny
100 ml mléka
1 kelímek smetany ke šlehání
800 g tvarohu
125 g moučkového cukru
2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
3 lžíce citrónové šťávy
400 g jahod
1 balíček čirého dortového želé
100 g mandlových lupínku
Popis přípravy:
Stracciatella dort
Ingredience:
Korpus:
3 vejce
60 g cukru
60 g hladké mouky
½ balíčku prášku do pečiva
20 g kakaa
2 lžíce oleje
Krém:
500 ml bílého jogurtu
2 vanilkové cukry
500 ml šlehačky
2 ztužovače
100 g hořké čokolády
100 g Margot čokolády
1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
Popis přípravy:
Lehký tvarohový dort s meruňkami
Ingredience:
1 kg odtučněného tvarohu
250 g tvarohu se smetanou
3 vejce
200 g cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 balíček vanilkového pudinku
1 lžička prášku do pečiva
50 g krupice
1 sklenice meruňkového kompotu
Popis přípravy:
Křehký oříškový dort
Ingredience na dortovou formu o průměru 22 cm:
Těsto:
4 vejce
1 lžička mleté skořice
80 g pískového cukru
75 g mletých lískových oříšků
75 g mletých mandlí
40 g polohrubé mouky
Náplň:
200 g polevy s příchutí hořké čokolády
175 g oříškové pasty
8 plátků želatiny
500 ml smetany
2 lžíce rumu
Popis přípravy:
Kokosový dort se smetanou
Ingredience na dortovou formu o průměru 26 cm:
Těsto:
12 g másla
125 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
50 g strouhaného kokosu
4 vejce
3 lžíce kokosového likéru
Náplň:
45 g pískového cukru
2 lžíce malinového džemu
400 ml smetany
1 vanilkový lusk
100 g strouhaného kokosu
Popis přípravy:
Kávový dort raz dva
Ingredience:
250 g změklého másla
máslo na vymazání forem
250 g přírodního cukru
3 lžíce cukru na doslazení kávy
300 g hladké mouky
½ sáčku prášku do pečiva
4 vejce
50 g vlašských ořechů
200 ml silné instantní kávy
instanční kakao na poprášení dortu
Krém:
500 g tučného tvarohu
2 lžíce přírodního cukru
Popis přípravy:
Karamelový dort s malinami
Ingredience:
Těsto:
3 vejce
4 lžíce cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 zarovnanou lžičku prášku do pečiva
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
Krém:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
250 g másla
100 g moučkového cukru
400 g malin
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce kakaa
Popis přípravy:
Jahodový dort se šlehačkou
Ingredience:
4 vejce
2 žloutky
100 g cukru krupice
140 g hladké mouky
3 lžíce horké vody
jahodová marmeláda a celé jahody na ozdobení
náplň
500 ml smetany ke šlehání
150 g jahod
2 ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
Popis přípravy:
Jablkový dort
Ingredience:
300 g jablek
350 g polohrubé mouky
150 g práškového cukru
100 ml oleje
150 ml mléka
2 vejce
2 lžíce rumu
100 g mletých ořechů
100 g rozinek
1 lžíce mleté skořice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Popis přípravy:
Do mísy dáme vejce, cukr, mléko, olej, rum a dobře promícháme. Přidáme oloupané a nadrobno nakrájené jablka a dobře promícháme. Postupně do směsi přidáme mouku, ořechy, rozinky, skořici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Těsto důkladně promícháme a vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě přibližně 40 minut. Zdobíme šlehačkou a plátky jablka.
Čokoládový dort s ostružinami
Ingredience:
Korpus:
5 vajec
250 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
30 g kakaa
80 ml oleje
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Krém:
6 plátků želatiny
500 ml smetany ke šlehání
400 g bílého jogurtu
150 g moučkového cukru
Dohotovení:
400 g ostružin
moučkový cukr na posypání
Popis přípravy:
Čokoládový dort s vanilkovo-smetanovou náplní
Ingredience na 8 porcí:
3 vejce
1 bílek
200 g krupicového cukru
85 g hladké mouky
40 g kakaa
1,25 lžičky kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
120 ml oleje
80 ml vody
1 lžička vanilkového extraktu
Náplň:
120 ml smetany
¼ lžičky vanilkového extraktu
2 lžíce krupicového cukru
¾ lžíce kvalitního kakaa
Poleva:
227 g mléčné čokolády
180 ml smetany ke šlehání
2 lžíce změklého másla
1 lžíce brandy nebo jiného likéru
Popis přípravy:
Ananasový dort
Ingredience:
Těsto:
200 g moučkového cukru
4 žloutky
8–10 lžíce vlažné vody
250 g hrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
4 bílky
Náplň:
200–250 ml šlehačky
450–500 g bílého jogurtu
1 želatinový ztužovač šlehačky bez vaření
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
100 ml kompotové šťávy
ananas
Ozdoba:
Ananas
strouhaná čokoláda
Popis přípravy:
Na těsto ušleháme v míse žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu a šleháme do pěny. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou a dáme péct . Po vychladnutí korpus 1 x napříč rozkrojíme. Náplň: Ušleháme šlehačku do tuha, jogurt osladíme vanilkovým cukrem a cukrem. Podle návodu připravíme do větší mísy želatinový ztuž. šlehačky. Lepší je použít kompotovou šťávu než vodu. Rychle vmícháme trochu ušlehané šlehačky a pak přidáme zbytek šlehačky a jogurt. Případně ještě dosladíme. Korpus potřeme pikantní zavařeninou a částí náplně. Na náplň dáme malé kousky kompotovaného ananasu. 2. díl korpusu také potřeme zavařeninou a přiklopíme na náplň s ananasem. Povrch a obvod dortu potřeme zbytkem náplně. Ozdobíme kousky ananasu a strouhanou čokoládou.
Banánový dort
Ingredience:
2 banány
2 hrnky drcených sušenek
2-3 lžíce rozměklého másla
1 šálek cukru
1, lžička vanilkového cukru
3 vejce
1 šálek jahod
1 lžička citrónové šťávy
250 g ananasu
½ šálku čokolády na vařen
3 tučné tvarohy
Popis přípravy:
Utřete drť, máslo a tři lžíce cukru a napěchujte těsto do pečící formy (asi 20 x 30 cm) a upečte v troubě s teplotou 160-180 °C. Mezitím si umixujete tvaroh se zbylým cukrem vmícháte do směsi vejce, vanilkový cukr a jeden, na kaši rozmačkaný, banán. Když vychladne korpus, naneste náplň na něj a dejte přes noc do ledničky. Zdobíme jahodami, ananasem a nakrájeným banánem, čokoládou, můžeme přidat i drcené oříšky.
Dort s pudinkem a višněmi
Ingredience:
Těsto:
3 vejce
sůl
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
20 g kakaa
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Krém:
300 ml mléka
100 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinku v prášku
150 g másla
200 g višní
1 sáček červeného dortového želé
Popis přípravy:
Banánový dort s kakaem
Ingredience:
3 vejce
200 g jemného krystalového cukru
3 lžíce kakaa
3 lžíce vody
100 g výběrové mouky
trochu prášku do pečiva
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Náplň:
3 lžíce kakaa
3 vejce
200 g práškového cukru
250 g másla
500 g banánů
Poleva:
100 g čokolády
50 g ztuženého tuku
¼ l šlehačky
Popis přípravy:
Žloutky, cukr, kakao a vodu vymícháme do pěny, vmícháme tuhý sníh z bílků, mouku promíchanou s práškem do pečiva, nalijeme do připravené dortové formy a upečeme. Nad párou vymícháme vejce, kakao a cukr. Po vychladnutí zapracujeme máslo, vymícháme do pěny. Očištěné a na kolečka nakrájené banány uložíme na vrch dortu, na ně navrstvíme krém, kterým potřeme taky boky a polijeme čokoládovou polevou a zdobíme šlehačkou.
Borůvkový dort se šlehačkou
Ingredience:
80 g másla
40 g práškového cukru
špetka soli
1 žloutek
160 g hladké mouky
500 g borůvek
2 cl pomerančového likéru
8 plátků želatiny
½ l smetany ke šlehání
50 g práškového cukru
100 g osmažených mandlových lupínků
Popis přípravy:
Borůvkový dort se želatinou
Ingredience:
Těsto:
150 g cukrářských piškotů
100 g měkkého másla
Krém:
10 plátků želatiny
200 g borůvek
300 g krémového sýra
100 g tvarohu
80 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 ml smetany ke šlehání
Popis přípravy: